Zöld Marketing Tréning

Kinek ajánljuk?

Kinek ajánljuk?

  • Fenntarthatóság elveit már követő vagy a jövőben elköteleződő vállalatok felső és középvezetőinek
  • Társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelmi területek kapcsán érintett munkatársaknak
Tréning célja

Tréning célja

  • Áttekinteni a vállalatok tevékenységeire hatással lévő főbb trendeket
  • Bemutatni a LOHAS csoport súlyát és szerepvállalását a társadalomban
  • Rámutatni, milyen hajtóerők mentén és hogyan épülnek be a fenntarthatóság irányelvei, ezen belül a környezettudatos gondolkodás a marketingstratégiába
  • Elmélyíteni a témával kapcsolatos gondolkodásmódot
Képzés keretei

Képzés keretei

  • Teljes napos fejlesztési program
  • 1 blokk, 6 X 60 perc
  • 10 - 15 fő

Választható modulok

A fenntarthatóság stakeholder alapú megközelítése

A modul során összegezzük a vállalati működéshez kapcsolódó főbb stakeholdereket, szerepüket és felelősségüket a fenntarthatóság kialakításában. Áttekintjük a kapcsolódási pontokat és az együttműködési lehetőségek körét.

Changemakers – Fogyasztói változásvezetők

A modul felvázolja a környezettudatos fogyasztók, a LOHAS csoport jellemzőit. Bemutatja, hogy az érték-vezérelt fogyasztók hogyan gyakorolhatnak nyomást új elvárásaik mentén a felelős, környezeti szempontból is fenntartható, az üzleti sikerességet ezáltal hosszútávon biztosító vállalati működés kialakítására.

Fenntarthatósági marketing stratégia modul

A modul célja, hogy megismertesse a résztvevőket a fenntarthatósági marketing koncepciójával és a környezettudatos, környezeti szempontból is felelős piaci magatartás alapjaival. A modul a klasszikus marketing mix fenntarthatóság vezérelt 4C (Customer Solutions, Customer Cost, Convenience és Communication) fogalma mentén épül fel.

Fogyasztói érzékenyítés

A modul rávilágít a fenntarthatóság iránti egyéni elköteleződés útjaira. Részletesen taglalja hogyan tudja a vállalat támogatni a fogyasztót ebben a folyamatban, kiemelten kezelve a fogyasztói edukáció szerepét.

Társadalmi marketing modul

A modul a társadalmi problémák megoldásában egyre fontosabb szerepet játszó ún. társadalmi marketingről szól, mely - egy adott kérdéskörben az érintettek, közösségek megértésére épülően - az egyéni és közösségi magatartásokat jó irányba változtató, stratégia és eszközrendszer. A közjó oldaláról történő építkezés nem csak az állami, nonprofit és civil szervezetek feladata, hanem az ún. marketing 3.0. szemléletben az üzleti vállalkozások integrációját, CSR alapú, az üzleti érdekeket is közvetlenül szolgáló megoldásokat jelenti. Egy vállalat számára fontos stratégiai kérdés, mely ügyekhez, problémamegoldáshoz szükséges és célszerű kapcsolódnia. A modul során megkeressük azokat a formákat, amelyek a képzésben résztvevő vállalatok számára a leginkább relevánsak.

Oktatóink

Dr. Piskóti Marianna

Dr. Piskóti Marianna

Piackutató és elemző a Trocellen GmbH Holdingnál, A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének oktatója

Kasza-Kelemen Kata

Kasza-Kelemen Kata

Oktató és kutató a Budapesti Corvinus Egyetem, Marketing és Média Intézetében

Tanfolyamunk helyszíne

Falk1 Rendezvényközpont - Edutus Ház - 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.

Vegyél részt te is! Mert...

Érdeklődöm!